Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


27.02.2007

Promocija Savjeta učenika na času odjeljenske zajednice

od Medicinska škola Doboj

Članovi Savjeta učenika su tokom oktobra i novembra vršili promociju Savjeta učenika na časovima odjeljenske zajednice prvih i drugih razreda. Napravljene su dvije grupe.

Prva grupa bila je zadužena za prve razrede. Brojala je deset članova. Učenici su u paru posjetili sva odjeljenja prvog razreda i održali jedan vid vršnjačke edukacije. U okviru grupe osmišljena je radionica čiji je cilj bio upoznavanje učenika sa pojmom Savjet učenika, informisanje učenika o dosadašnjim akcijama, zajedničko planiranje budućih akcija i motivisanje učenika za uključivanje u rad Savjeta učenika.

Druga grupa vršila je prezentaciju u drugim razredima. Ova grupa se sastojala od dvanaest članova. Kao i u prvoj grupi učenici su osmislili malo drugačije radionice, a cilj tih radionica jeste informisanje učenika o radu Savjeta učenika, zatim prikupljanje novih ideja vezanih za rad Savjeta učenika.

Promocija nije održana u trećim i četvrtim razredima zato što smatramo da su ti učenici dovoljno informisani o radu Savjeta učenika i da su se dovoljno uključili u naše aktivnosti.

Zahvaljujući uspješno urađenoj promociji, donesen je zaključak da se na svakom času odjeljenske zajednice treba izdvojiti oko desetak minuta da bi se učenici informisali o trenutnim aktivnostioma Savjeta učenika

dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007