Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


27.02.2007

SIDA - bolest današnjeg društva

od Medicinska škola Doboj

Na početku manifestacije su naši vršnjaci (članovi sekcije zdravstvenog prosvjećivanja) održali predavanje o AIDS-u. Nakon kratkog ali jasnog predavanja članovi dramske sekcije su, kroz svoju predstavu, pod nazivom "Tri želje", prikazali rasprostranjenost i opakost ove bolesti. Nakon toga opet je sprovedena vršnjačka edukacija, članovi sekcije zdravstvenog prosvjećivanja su održali predavanje na temu Kontracepcija i zaštita od AIDS-a. Pred sami kraj manifestacije učenici su imali priliku da anonimno na papir napišu pitanja vezana za teme o kojima su slušali (SIDA ili kontracepcija). Neka od najčešćih pitanja bila su: "Da li se možemo zaraziti AIDS-om putem poljupca", "Da li žena može da zatrudni tokom menstrualnog krvarenja", "Da li su anti-bejbi pilule štetne za maloljetne osobe" itd. Dok su članovi Savjeta učenika vršili selekciju ovih pitanja, članovi hip-hop grupe naše škole su zabavili goste. Pred sami kraj manifestcije doktori koji su se volonterski odazvali na naš poziv odgovoril sui na neka od postavljenih pitanja.

Zahvaljujući donatorima (apotekama i prodavnicama metražne robe našeg grada i udruženju SIDA iz Srajeva) uspjeli smo obezbjediti promotivni materijal, odnosno svaki učenik je dobio po jedan prezervativ i crvenu trakicu, a neki od gostiju su dobili i priručnik o AIDS-u.

Kao i uvijek, sala Centra za kulturu nam je besplatno stavljena na raspolaganje, a zahvaljujući i finansijkoj pomoći Opštine Doboj održali smo mali koktel za sve učenike iz drugih škola i učesnike manifestacije.dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007