Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


06.03.2008

Zajedno protiv AIDS-a!!!

od Medicinska škola Doboj

Članovi savjeta učenika naše škole već četvrti put za redom obilježavaju 1.12. u saranji sa dramskom sekcijom, ritmičkom sekcijom i sekcijom zdravstvenog prosvjećivanja. Kao i svake godine, tako i ove manifestaciji koja je održana u petak, 30.11.2007. godine sa početkom u 12 časova prisustvovali su svi učenici Medicinske škole, predstavnici savjeta učenika svih srednjih i osnovnih škola našeg grada kao i gosti, učenici iz Gimnazije iz Maglaja.
S obzirom da je dokazano da je vršnjačka edukacija najbolji put prenošenja znanja, učenici-članovi sekcije zdravstvenog prosvjećivanja, održali su kratka predavanja o sidi i narkomaniji kako bi prisutne učenike upoznali sa kugom XX vijeka. Članovi ritmičke sekcije su kroz ples i brejk dens zabavili prisutne učenike, a članovi dramske sekcije su kroz odličnu predstavu pod nazivom»Neko je ukrao SUNCE» scenski prikazali koliko je ova bolest opasna i kako sve veći broj mladih ljudi kreće pogrešnim putem- putem narkomanije.
Važnost ovom događaju dali su i relevantni stručnjaci iz oblasti medicine dr Dabović, spec. infektolog, i dr Hadžiibrahimović, spec. neuropsihijatar koji su nam nesebično izašli u susret i volonterski bili na raspolaganju za davanje odgovora prisutnim učenicima na sva pitanja koja su u vezi sa sidom i narkomanijom.
Zahvaljujući brojnim sponzorima, svim učenicima je obezbjeđen promotivni materijal (prezervativ, letak o sidi i narkomaniji, kalendar, raspored časova, bločić...).
Zahvaljujući angažmanu brojnih učenika i profesora ovaj događaj je još jednom upoznao mlade ljude našeg grada sa kugom dvadesetog vijeka.


dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007