Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


29.05.2007

Dan srednjoškolaca

od Medicinska škola Doboj

Savjet učenika naše škole već treću godinu tradicionalno obolježava Dan srednjoškolaca u saradnji sa USUD-om.
Ove godine je sve to organizovano pod pokroviteljstvom Euro plus-a.

Svaka škola je imala svoj štand na kojem se mogla predstaviti na najbolji mogući način. Učenici Medicinske škole su na svom štandu predstavili samo mali dio onoga što su do sada naučili. Članovi sekcije zdravstvenog prosvjećivanja su mjerili pritisak i besplatno određivali krvnu grupu svim zaiteresovanim prolaznicima. Članovi sekcije za prvu pomoć su prikazali mali skeč i pokazali kako se pomaže osobi sa povredom glave ili ruke ili osobi koja je doživjela infarkt.

Na centralnoj bini su pjevali muzički talenti našeg grada: Tamara Spasojević (jedan od finalista OBN music talenata od prošle godine) i bend "Niđe veze".
Organizovano je i takmičenje u duvanju u brašno i u nošenju jaja u kašici. Pobjednici u obje kategorije bili su učenici Medicinske škole iz Doboja.

Dan srednjoškolaca je bio idealna prilika da i učenici koji sada završavaju osnovnu škole lakše odaberu buduće zanimanje. Članovi USUD-a su obećali da će se i narednih godina tradicionalno obilježavati 9. maj - Dan srednjoškolaca opštine Doboj.


dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007