Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


12.05.2017

IX Konferencija mreSVUBIH-a i IV Regionalna konferencija mreSVUBIH-a

od Administrator

IX Konferencija mreSVUBIH-a, a IV regionalna konferencija mreSVUBIH-a održana je od 08- 11. maja 2017. godine u Hotelu „Hollywood“ u Sarajevu, a brojala je oko 70 učesnika iz 3 države: Srbije, Hrtvatske, te gotovo svih dijelova Bosne i Hercegovine.
Prvog dana, po dolasku u Sarajevo rukovodstvo mreSVUBiH-a, radi na pripremama pojedinačnih prezentacija rada svakog kantona, regije i distrikta koje će predstavljati gostima učesnicima iz regiona. Nakon toga se razgovaralo o problemima, poteškoćama i preprekama prilikom realizacije aktivnosti, komunikaciji i timskom radu u samoj mreži, kao i primjerima dobre prakse.

Drugog dana konferencije učesnici, zajedno sa srednjoškolcima iz Unsko - sanskog i Kantona Sarajevo, kao i predstavnicima Mreže savjeta učenika trebinjske i banjalučke regije okupili su se na platou ispred SCC-a gdje je počeo ulični performans, centralna aktivnost kampanje „Želimo znati“ koja ove godine nosi naziv ,,Želimo znati kako u ovoj zemlji ostati?“
Nakon toga uslijedio je rad po grupama, gdje se radilo na planu aktivnosti mreSVUBiH-a za narednu školsku godinu. Održane su i prezentacije Udruge srednjoškolaca i Nacionalnog vijeća Republike Hrvatske.

Dan je završen promocijom generacije mreSVUBiH-a gdje su svim polaznicima programa „Razvoj savjeta/vijeća učenika u BiH“, a koji su maturanti, svečano uručene potvrde o uspješno završenom učešću u programu, te im se pružila prilika da apliciraju na mreSVUBIH akademiju, gdje bi i dalje aktivno nastavili graditi samu mrežu.
Izabrana je i najaktivnija mreža mreSVUBiH-a i to Mreža vijeća učenika Unsko - sanskog kantona koja je u školskoj 2016/17. godini postigla najzapaženije rezultate.


dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007