Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


02.03.2016

Trening za predstavnike mRESURS-a bijeljinske regije

od Administrator

Trening za predstavnike mRESURS-a bijeljinske regije odrzao se 24. i 25. februara 2016. u Motelu,,Đokić“ u Bijeljini.
U prvom dijelu treninga učesnici su razgovarali o aktivnostima koja su realizovane u prvom polugodištu šk. 2015/16. godine i uradili evaluaciju rada regije tokom prvog polugodišta.

Isplanirane su i aktivnosti koje će se realizovati u drugom polugodištu, a koje imaju za cilj promovisanje prava i obaveza srednjoškolske populacije.
Plan rada za drugo polugodište podrazumijeva snimanje video reklame koja ima za cilj promovisanje aktivizma mladih u okviru savjeta učenika, pisanje projektnih prijedloga, organizovanje Sedmice srednjoškolaca, kao i drugih aktivnosti koje imaju za cilj motivisanje srednjoškolaca da se anagažuju u obrazovnom, kulturnom, sportskom i svakom drugom vidu života svoje lokalne zajednice, a sve podsredstvom savjeta učenika.

Drugi dio treninga je bio usmjeren na projekat "Izučavanjem istorije do pomirenja". U ovom dijelu su učesnici pogledali film o Gavrilu Principu i nakon toga imali veoma zanimljivu debatu. Cilj same radionice je bio razgovarati sa srednjoškolcima o dešavanjima u Sarajevu 1914. godine, kao i uticaju tih dešavanja na današnju političku, ekonomsku i socijalnu situaciju u našoj zemlji.


dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007