Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


12.10.2015

Trening za predstavnike mreSVUBIH-a u Srebreniku

od Administrator

Trening Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) održan je u Hotelu Orion, Srebrenik u periodu od 9.10.2015. godine do 11.10.2015. godine.
Treningu su prisustvovali članovi novoizabranog rukovodstva Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) i treneri.

Trening je sadržavao sljedeće tačke dnevnog reda:
1.) Nova web stranica Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)
2.) Kodeks rada Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)
3.) Kampanja Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)
 Nova web stranica Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)
Pored stranica koje Mreža Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) već posjeduje (www.mrevuk.net i www.mresurs.net) tim je došao na ideju o kreiranju nove zajedničke strnice www.mresvubih.net. Na novoj stranici Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) našli bi se savjeti za srednjoškolce, edukativno-produktivan sadržaj, obavijesti za stipendije, seminare i volontiranje, primjeri dobre prakse, motivacione poruke, online SOS kutija i mnoge druge pogodnosti za srednjoškolce.

 Kodeks rada Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)
Kako bi Mreža Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) postala još ozbiljnije tijelo i omogućila međusobno poštivanje unutar tima i od strane svih predstavnika srednjoškolaca, usvojen je "Kodeks rada Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH)".

Na samom početku kodeksa postavljena je struktura Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) tj. tim koji ga sačinjava. Kodeks rada Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) broji ukupno 34 člana koji su podijeljeni u sedam kategorija.
Pregledanjem realnog stanja srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i svega kroz šta oni prolaze, novoizabrano (prijelazno) rukovodstvo Mreže Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH) došlo je na ideju da se ove godine sva pažnja usmjeri na neformalno obrazovanje i deficitarna zanimanja objedinjena u jednu temu pod zajedničkim nazivom "ŽELIMO (NEFORMALNO) ZNATI".
Nakon istraživanje kroz koje će proći sve škole u Bosni i Hercegovini kao i online ankete dolazimo do podataka koji će igrati važnu ulogu u daljem procesu istraživanja ovog problema i kreiranja koraka i aktivnosti do njegovog rješenja. Na treningu su sastavljena potencijalna pitanja koje bi istraživanje moglo sadržati.
Završna akcija ove aktivnosti "ŽELIMO (NEFORMALNO) ZNATI" odvijaće se u Sarajevu. Nakon diskusije na ovu temu slijedi sajam neformalnog obrazovanja na kojem će prisustvo imati nekoliko nevladinih organizacija iz svake regije/kantona kako bi predstavili svoj rad i na ovaj način srednjoškolcima prikazali važnost neformalnog obrazovanja.

Izvještaj sastavila: Šarić Lejla


dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007