Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


04.05.2015

Izvještaj sa regionalnog sastanka mRESURS-a prijedorske regije

od Administrator

Na regionalnom sastanku prijedorske regije, održanom 30. aprila 2015. godine u Hotelu ,,Prijedor“ predstavnici savjeta učenika srednjih škola prijedorske regije su govorili o prethodnim akcijama koje su već realizovane, o budućim akcijama do kraja školske godine i o izboru prelaznog rukovodstva . Učenici predstavnici savjeta učenika su između sebe predstavili akcije koje su realizovane u njihovim školama.

Nakon toga su zajedno napravili plan i program akcija koje trebaju da budu realizovane do kraja školske godine, a to su sljedeće akcije:
1. ''Želimo znati! Otići ili ostati?''- U sklopu ove akcije planirano je da u noći između 3. i 4. maja osvanu plakati sa natpisom ''Zašto odlazimo?''. Drugi dio ove akcije trebao bi da se nastavi 11. maja kada bi u centru grada Prijedora bila postavljena plahta na kojoj bi sve srednjoškolci mogli da napišu svoje zahtjeve.
2. ''Ostavi trag''- Ovu akciju trebaju da realizuju svi Savjeti učenika koji to nisu uradili do sada, oni trebaju da ostave nekakav trag u svojoj školi najkasnije do 1. juna.
3. ''Budimo jednaki''- U ovoj akciji trebala bi da se prikupi prikladna garderoba, za djecu doma Rade Vranješević. Previđeno je da akcija traje od 4. do 15. maja.
4. ''Bolje znanje, nego propadanje''- Ova akcija obuhvata da djeca iz osnovnih škola budu upoznata sa radom mRESURS-a tako što bi im se održala prezentacija o mRESURS-u. Akcija treba da bude realizovana do 22. maja.


dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007