Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


17.11.2014

Izvještaj obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca

od Srednja škola „Nikola Tesla“ Teslić

Дана, 17.11.2014. године, у организацији Савјета ученика, посредством Предсједника Савета ученика Симе Петковића и координатора Савјета ученика проф. Малетић Ведране, уз сагласност и свестрану подршку директора школе Весе Ђукановића, одржана је манифестација, поводом обиљежавања Међународног дана средњошколаца.

Манифестација је одржана у Спортској дворани Радолинка Теслић. Присуствовало је 686 ученика наше школе, 28 одјељења, а у активностима, активно је учествовало 375 ученика. Активности предвиђене за обиљежавање дана средњошколаца, базиране су првенствено на спортско- рекреативном карактеру, ради што већег и бољег уједињења ученика школе.
Од спортских активности организоване су сљедеће игре:

1. Скакање у врећи
2. Повлачење конопца
3. Трка у пару завезане ноге
4. Бацање лопте медицинке
5. Ношење јајета у кашици
6. Рулет плес
7. Чик не погријеши

А едукативног карактера, биле су дисциплине:
1. Ова пјесма звучи познато
2. Квиз знања

Највише интересовања привукла је дисциплина повлачење конопца и квиз знања.

Активности су трајеле од 10:00 до 14:30 часова и све је прошло без и једног непријатног догађаја. Професори школе учествовали су у организационом дјелу активности, те су чинили стручни жири. Највећи допринос, самој организацији, из реда ученика допринијели су ученици четвртог разреда техничара електронике, који су на секцији, коју предводи проф. Радишковић Бојан, направили помагала која су се користила за едукативни дио такмичења, а изазвала су и позитивне овације код других ученика

С обзиром, да је манифестација први пута реализована на нивоу школе, и да је екпериментално успјешно одрађена, постоји тенденција да се настави у будућности и да се обједини Дан школе и Међународни дан средњошколаца.

Предсједник Савјета ученика
Симо Петковић

Координатор Савјета ученика
Ведрана Малетић

dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007