Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


17.10.2014

Izvještaj sa sastanka banjalučke regije mRESURS-a

od Administrator

U četvrtak, 16. oktobra 2014. godine u prostorijama Crvenog krsta u Banjoj Luci održan je sastanak mRESURS-a banjalučke regije. Na sastanku je bilo prisutno 23 učesnika, a razgovaralo se o problemima srednjoškolaca i problemima u školama. Članovi su došli do zaključka da su najveći problemi nezainteresovanost učenika za rad Savjeta učenika, neprisustvovanje članova Savjeta učenika sjednicama Nastavničkog vijeća i loša komunikacija članova banjalučke regije.

Takođe, predložena su i moguća rješenja za probleme. Učenike bi trebalo motivisati nagrađivanjem najaktivnijih i naujuspješnijih članova. Potreban je dobar marketing, a među članovima bi trebalo biti više saradnje i neformalne komunikacije kako u toku akcija, tako i van akcija.

Članovi su predložili aktivnosti za ovu godinu, koje bi se trebale usvojiti na konferenciji na Bardači. Predložene aktivnosti su: Jedan slatkiš jedno dijete (organizovanje humanitirane svirke), uređenje zvaničnog sajta mRESURSA i grba, obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca 17. 11, obnavljanje školskih i gradskih biblioteka, obilježavanje svjetskog dana poezije i edukacija srednjoškolaca o stipendijama.


dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007