Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


01.10.2014

Izvještaj sa sastanka predstavnika mreSVUBIH-a

od Administrator

Prvi sastanak mreSVUBiH-a u ovoj školskoj godini održan je od 26. do 28. septembra 2014. godine u Sarajevu, u Hotelu „Hollywood“ a sastanku su prisustvovali najuži članovi rukovodstva.
Glavna tema sastanka bili su predstojeći opšti izbori u Bosni i Hercegovini.

Prije svega bilo je potrebno osmisliti zanimljiv način kako da se srednjoškolci pozovu na izbore, odnosno kako da budu podstaknuti na glasanje. Članovi rukovodstva su zajedno sa trenerima osmislili promotivni video, snimili ga, ali i fotografiju koja će obići društvene mreže na Internetu koje su popularne kod srednjoškolaca.

Fotografija će do 12. oktobra biti postavljena na naslovne fotografije srednjoškolaca na 'Facebook-u', te će se srednjoškolci fotografisati sa istom fotografijom i time poručiti da izlaze na izbore i da je njihov glas vrijedan. Video i fotografija nemaju sadržaje koji sugerišu srednjoškolcima za kojeg političkog kandidata da se opredijele, već samo poruku da je njihov glas važan.

Nakon osmišljene prve aktivnosti Mreže ove školske godine, sastavljeno je saopštenje za medije. Saopštenje sadrži jasne poruke srednjoškolcima, politčkim subjektima i cijeloh bosanskohercegovačkoj javnosti.

Sastanak je završen press konferencijom gdje je rukovodstvo medijima prenijelo mišljenja srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine, te bolje upoznalo javnost šta je to Mreža savjetavijeća učenika BiH i kako funkcioniše.

Promotivni video: http://www.dailymotion.com/video/x26wex8_izborimose_lifestyle


dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007