Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


27.01.2014

Izvještaj o radu Savjeta učenika

od Srednja škola „Nikola Tesla“ Šamac

Informacije o održanim sastancima Savjeta učenika

Broj održanih sastanaka Savjeta učenika: Dvanaest
Broj članova Savjeta učenika najčešće prisutnih na sastancima: Trinaest
Koliko odjeljenja ima u školi? Devetnaest
Da li koordinator rada prisustvuje sastancima Savjeta učenika? Da
Obrazloženja odgovora: Učenici metalske škole nisu zainteresovani za rad SU, te stoga nijedan od tri odjeljenja iz te škole nema svog predstavnika u SU


Informacije o prisustvu na sjednicama Nastavničkog vijeća i Školskog odbora

Da li Savjet učenika prisustvuje sjednicama Nastavničkog vijeća? Da
Na koliko sjednica Nastavničkog vijeća je prisustvovao Savjet učenika do 31. 12. 2013. godine? Na tri sjednice
Da li Savjet učenika prisustvuje sjednicama Školskog odbora? Ne
Na koliko sjednica Školskog odbora je prisustvovao Savjet učenika do 31. 12. 2013. godine? 0
Obrazloženja odgovora: Nismo primili nijedan poziv za sjednicu Školskog odbora, iako smo tražili,zajedno sa pozivima za sjednice Nastavničkog vijeća


Informacije o provođenju zajedničkih aktivnosti na nivou Repoublike Srpske i BiH

Da li je Savjet učenika proveo istraživanje i poslao rezultate istraživanja? Da
Da li je Savjet učenika proveo akciju „Jedan slatkiš – jedno dijete“? Da
Obrazloženja odgovora: Sakupljeno je 200 KM od učenika škole, a SU je iz svoje blagajne dao još 100 KM zbog kupovine paketića. Kupljeno je 50 paketića koje su učenici,zajedno sa članovima SU podijelili po mjesnim zajednicama. Nijedna firma nije željela pomoći u ostvarivanju naše akcije (prodavnice,privatnici) iako smo ih zamolili. Crveni krst nam je donirao pakete u kojima se nalazila garderoba,koju smo ubacili u paketiće. Akciju su propratile medijske kuće BN i HIT.


Informacije o provođenju aktivnosti na nivou regije:
Da li je Savjet učenika realizovao akciju obilježavanje pojedinih važnijih datuma? Da
Obrazloženja odgovora: 26.9. – održano predavanje u školskoj hali povodom obilježavanja dana borbe protiv tuberkuloze. Svaki razred imao je po dva predstavnika na predavanju,a pored učenika srednje škole, bili su pristuni i učenici OŠ „Šamac“ iz Šamca.
18.11. – obilježen međunarodni dan srednjoškolaca. Članovi SU su napravili dva panoa na kojima su bili ispisani prava i obaveze učenika. Panoi su postavljeni u hodnik škole. Slike:
1.12. – obilježen međunarodni dan borbe protiv side. Predavanje je održao dr. Jovan Živković iz Doma Zdravlja. Predavanje je trajalo 1 školski čas. Dobili smo i promomaterijal koji smo podijelili učenicima koji su bili zainteresovani, kao i pakete prezervativa,koji su mnogo više izazvali pažnje među učenicima.


Informacije o provođenju aktivnosti na nivou škole

Planirane aktivnosti do 31. 12. 2013. godine:

Aktivnost 1: Organizovanje prigodnog programa povodom Dana Škole (sportske aktivnosti, dramska sekcija)

Aktivnost 2: Humanitarna akcija „Jedan slatkiš – jedno dijete“

Aktivnost 3: Postavljanje „Zida želja“

Aktivnost 4: Organizovanje žurki u okviru akcije sakupljanja novca za odlazak na matursku ekskurziju

Realizovane aktivnosti do 31. 12. 2013. godine:

Aktivnost 1: 12. 10. Svečano obilježen Dan Škole. Učestvovali su mnogi učenici, većinom u sportskim aktivnostima. Članovi astro-fizičarske sekcije u holu škole postavili su zanimljivu postavku posvećenu najznačajnijim izumima našeg velikog naučnika Nikole Tesle. U etno-kući i u svojoj prostoriji u školi članovi etnološke sekcije izložili su predmete kojima su se koristili naši preci, kao i nošnje iz Posavine. Na sportskim terenima održana su takmičenja u fudbalu i odbojci. Pored toga,održano je i informatičko takmičenje u brzini unosa teksta.
U holu su članovi dramske i horske sekcije izveli kolažni program. Dramska sekcija je izvela scenski prikaz prema priči Branislava Nušića „Intervju sa Svetim Savom“.

Aktivnost 2: Ova akcija je opisana gore.

Aktivnost 3: „Zid želja“ nije postavljen usljed manjka vremena za izradu. Bili smo preokupirani prikupljanjem sredstava za akciju „JS-JD“

Aktivnost 4: SU je organizovao dvije žurke povodom prikupljanja novca za matursku ekskurziju. 18.10. je organizovana prva žurka na kojoj je prikupljeno 330 KM, od kojih je 300 otišlo u humanitarne svrhe,a 30 je pokrilo troškove organizovanja. Druga žurka organizovana je 13.12.2013. pod nazivom „Karaoke žurka“ na kojoj su učenici nastupali. Prikupljeno je 520 KM od kojih je 400 KM otišlo u humanitarne svrhe,a 120 za podmirenje troškova (100 KM za pobjednike takmičenja i 20KM za osobu koja je puštala muziku). Žiri su činila 3 člana – dva profesora iz naše škole i predstavnik iz četvrtih razreda.
Ukupno je prikupljeno za buduće maturante 700KM zasad. U planu je još nekoliko žurki u drugom polugodištu.


Poteškoće pri radu

Problemi su prvenstveno u zajednici. Nedostatak finansijskih sredstava, kao i nezainteresovanost su najveći problemi u naše m radu. Ova sredina je veoma siromašna, tako da je gotovo nemoguće realizovati sve projekte. Sumnjamo da ćemo uspjeti realizovati akciju „Ostavi trag – promoviši prave vrijednosti“.
Navedite kakve situacije su vam bile otežavajuće pri radu i ispunjavanju plana i programa rada Savjeta učenika. Na kakve ste probleme naišli?
dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007