Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


24.03.2013

Izvještaj rada Banjalučke regije mRESURS-a

od Administrator

Banjalučka regija Mreže se najprije bazirala na jačanje interne mreže (mreže koja uvezuje članove BLR mRESURS-a), u čemu su uveliko uspjeli. Imali su više neformalnih sastanaka na kojima su iznosili svoje prijedloge, probleme, mišljenja i komentare.

Učestvovali su na Sajmu volontiranja održanom u Domu omladine u Banjoj Luci gdje smo predstavljali rad Mreža (mRESURS-a, mreSVUBiH-a, mreVUK/Ž/D-a). Učestvovali su takođe u uličnoj akciji „sahrane prava“ održanoj na dan ljudskih prava. Obilježen je Dan dječijih prava u svim školama, kao i Dan srednjoškolaca, s tim da je u Gradišci održan centralni događaj sa školama gošćama. Osim toga u Šipovu je održana radionica gdje su prisustvovali predstavnici iz većine škola ove regije. Takođe učestvovali su u jednodnevnom trening-seminaru koji je organizovan u ACED-u, a vodila ga je predstavnica organizacije DVV INTERNATIONAL.

Podržan je i projekat Radna navika pod pokroviteljstvom organizacije Dobri medo i uspješno proveden u nekoliko škola kroz 2 faze. Prva faza podrazumijevala je 3 radionice, a druga volontiranje u nekom od preduzeća koja su podržala projekat. U toku je postavnje PUŠ panoa u sve škole i osposobnjavanja SOS foruma i SOS mejla. Osim toga, Banjalučka regija je pružila učešće u akciji Jedno dijete jedan slatkiš.

U drugom polugodištu održan je regionalni sastanak gdje su dogovoreni planovi i ciljevi za ostatak školske godine, a to podrazumijeva formiranje SOS kutija i SOS bloga u prvom planu. Takođe planiramo učestvovati u svim akcijama koje budu organizovane na republičkom i državnom nivou.

Banjalučka regija Mreže je bila učesnik javne tribine na temu „Korupcija u obrazovanju“ i zahvaljujući dogovorima postignutim na njoj, ostvarili su saradnju sa Antikor timom Univerziteta u BL, sa kojim počinje projekat borbe protiv korupcije u školstvu. Više puta su volontirali i družili se sa socijalno ugroženim osobama. Trenutno pratimo rad ostatka Mreže BiH radeći ankete i organizujući Dan D.


dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007