Mreža savjeta ucenika Republike Srpske – mRESURS


24.03.2013

Izvještaj rada Dobojske regije mRESURS-a

od Administrator

„Jedan slatkiš – jedno dijete“ – je humanitarna akcija koja je rađena i u Dobojskoj regiji mRESURS-a, cilj je prikupiti što više slatkiša koje će zapakovani u paketiće biti podijeljeni socijalno ugroženoj djeci.

„Ista strana, zajedno do rješenja“ – je akcija koja podrazumijeva slanje dopisa svim školama regije Doboj o nužnosti prisustva predstavnika SU sjednicama Nastavničkog vijeća i sastancima Školskog odbora.

„mBROJAČ odgovornosti“ – je akcija kojom se putem on – line brojača mjeri prisustvo predstavnika SU sjednicama Nastavničkog vijeća i sastancima Školskog odbora.

SOS e – mail – je akcija promocije e – mail adrese mRESURS-a regije Doboj – mresurs.do@gmail.com, preko koje će sve škole dobijati informacije vezane za SU i na koju će se učenici moći obratiti ukoliko imaju pohvale, kritike, prijedloge ili eventualno neke probleme u školi. Pored učenika, putem ovog e – mail-a koordinatori mogu komunicirati sa rukovodstvom te slati informacije za koje žele da znaju i ostali SU regije Doboj.

„NAJ – ČLAN“ Savjeta učenika – je ime akcije koja podrazumijeva biranje najaktivnijih članova SU. „NAJ – ČLAN“ će se birati svakog 21. u mjesecu i to u svakoj školi. Savjeti učenika će na različite načine obavještavati sve učenike o tome ko je „NAJ – ČLAN“.

„Cvijet poštovanja“ – je akcija kojom članovi SU žele pokazati svoje poštovanje prema profesorima. Akcija podrazumijeva izradu čestitki i poklanjanje cvijeta profesoricama za 8. mart. Kako ni profesori ne bi bili isključeni iz ove akcije, SU će predložiti da profesori učestvuju u realizaciji ove aktivnosti, tako što će pomoći pri izradi čestitki ili predlaganjem i realizacijom još nekih ideja koje mogu biti dio ove akcije.

Planirane aktivnosti do kraja školske godine:
Provođenje ankete u školama koje je do sada nisu odradile – akcija mreSVUBiH-a
• Dan „D“ – akcija mreSVUBiH-a
• Pismo Ministarstvu – akcija mreSVUBiH-a
• Štafeta i plakati – akcija mreSVUBiH-a
• NAJ – Koordinator (Akcija kojim želimo okupiti koordinatore rada SU radi razgovora o radu SU i dodjele diploma najboljim koordinatorima. Međutim diploma će biti uručena svim koordinatorima rada SU u Dobojskoj regiji).
• Susreti srednjoškolaca (Aktivnost kojom želimo okupiti srednjoškolce (najmanje po 10 učesnika iz svake škole) u Doboju radi edukacije o raznim temama, zabave, kao i afirmacije srednjoškolaca u društvu)

dokumenti uz aktivnost:

Copyright © by OKC 2007